David Čížek | | Muži

Stíhací jízda body nepřinesla

První domácí představení v roce 2018 přinesla více než dvěma stovkám diváků druhá lednová neděle. Soupeřem našich hokejistů byl tým Milevska, který okupuje přední příčky tabulky KL.

OLH Spartak Soběslav – HC Milevsko

4:5 (0:3, 3:2, 1:0)

Branky a asistence: 29. Zajíc (Máca), 37. Píha (Smrž), 38. Kučera (Smíšek), 49. Hraňo (Hák, Vild) – 15. Suchan (Novotný, Čunát), 17. Fořt (Suchan, Čunát), 18. Radosta (Fencl, Bílek), 24. Müller (Hošek, Nevolný), 24. Novotný (Suchan)

Rozhodčí: Trnka – Knor, Matoušek

Vyloučení: 8:10, navíc Žákovský (SOB) 10 minut, Fořt (MIL) 5 minut + do konce, využití: 2:0, v oslabení 0:0.

Sestavy týmů:

OLH Spartak Soběslav: Dvořák (24. Křiklán) – Punčochář, Sládek, Matoušek, Smíšek, Skalický, M. Karpíšek – Hák, Žákovský, Hraňo, Smrž, Píha, Kučera, Vild, Máca, Zajíc

HC Milevsko 2010: Panec – Štych, Jíška, Hamerle, Čunát, Votruba, Havran, Hošek, Pletka – Nevolný, Müller, Kořánek, Novotný, Suchan, Fořt, Bílek, Radosta, Fencl, Sláma, Pouch, Buriánek

Komentář: Úvodních deset minut utkání přineslo vyrovnaný hokej plný nepřesností s minimem šancí na obou stranách. Druhá desetiminutovka pak patřila jednoznačně hokejistům Milevska, kteří zpřesnili hru a zvýšili důraz v našem obranném pásmu a byly z toho tři branky v síti Jirky Dvořáka. Ve stejném trendu se pokračovalo i ve druhém dějství. Čtvrtou branku přidalo Milevsko ve 24. minutě a Jirka Dvořák přepustil svoji pozici v brance Martinu Křiklánovi. Ten se nestačil pořádně rozkoukat a lovil puk, znamenající 5. Branku na kontě Milevska, ze své klece. Pak jsme se přeci jen začali dostávat do hry i my. Ve 29. minutě překonal Pance v brance Milevska Míra Zajíc a zahájil stíhací jízdu za vyrovnáním. Našich hokejistů bylo najednou všude plno a Milevsku to dělalo problémy. Z našeho tlaku vyplynuly další dvě branky, o které se postarali Honza Píha a Martin Kučera v rozmezí 52 vteřin. Do závěrečné třetiny jsme vstupovali za nadějného stavu 3:5, ale výkonem jsme nenavázali na naše představení ve 2. třetině. Hokejisté Milevska byli opět velmi nebezpeční v našem obranném pásmu a jen díky Martinu Křiklánovi jsme byli ve hře o lepší výsledek. Ve 49. minutě nás přiblížil vyrovnání přesilovkovým gólem Martin Hraňo. Možnost srovnat stav měl Spartak při 5-ti minutové početní výhodě, když předčasně putoval do kabin milevský Fořt po hrubém faulu na Martina Hraňa. Přesilovka se nám ale příliš nepovedla a Pance v brance Milevska jsme příliš nezaměstnali. K vyrovnání nevedla ani power play, o níž se náš tým pokusil a tak si Milevsko odvezlo od Lužnice plný bodový zisk.