David Čížek | | Muži

Spartak selhal doma s Humpolcem

Nedělní podvečer nenabídl divákům ze strany našich hokejistů příliš pěknou podívanou. Přestože se náš moderátor spolu s bubeníky snažili tým vyburcovat, body jsme odevzdali hostům z Vysočiny celkem lacino.

OLH Spartak Soběslav – TJ Jiskra Humpolec

4:7 (1:3, 0:2, 3:2)


Branky a asistence: 4. Vild (Žákovský), 41. Hák (Hraňo, Žákovský), 44. Sládek (Žákovský), 56. Máca (Smíšek) – 1. Š. Prokop (T. Dvořák), 6. T. Dvořák (J. Šerák), 12. T. Dvořák (Š. Prokop), 25. Kavka (J. Šerák, Mart. Jelínek), 40. Hubata (Š. Prokop), 49. T. Dvořák, 60. Š. Prokop (T. Dvořák, Loučka)

Rozhodčí: D. Urban – Brůha, Fr. Strnad.

Vyloučení: 3:5; využití: 1:0; v oslabení 0:0

Sestavy týmů:
OLH Spartak Soběslav: Dvořák (41. Baloun) – Vild, Sládek, L. Karpíšek, Smíšek, Skalický, M. Karpíšek – Pánek, Žákovský, Hraňo, Píha, Točík, M. Kučera, Hák, Máca, Zajíc
TJ Jiskra Humpolec: Zour – Zadina, Loučka, J. Šerák, Z. Jelínek – Š. Prokop, D. Hřeben, T. Dvořák, Kavka, M. Jelínek, Hubata, Dolejš, Brázda

Komentář: Nepříliš povedené utkání sehráli domácí proti humpolecké Jiskře. Od úvodní buly tomu "něco" chybělo. Hosté lépe bruslili, velice dobře bránili svoji modrou čáru a naši hráči se jen obtížně dostávali do třetiny. Když už došlo na ohrožení branky Humpolce, stál v ní skvěle chytající gólman Zour, který byl pro naše střelce obtížně překonatelným protivníkem. Naši kormidelníci točili sestavou, ale tentokrát to k úspěchu nevedlo. Do třetí třetiny nahradil Jirku Dvořáka v naší svatyni Jakub Baloun, který si v 16-ti letech odbyl premiéru v seniorském týmu. Závěrečné dějství ale přineslo oživení, domácí dvěma góly v rozmezí 3 minut snížili na 3:5, hosté ale ve 49. minutě odskočili opět na rozdíl 3 branek, když jsme si počínali při bránění velice liknavě a umožnili tím Humpolci vstřelení 6. branky. Snížit na rozdíl 2 branek se nám povedlo ještě jednou, přesilovku využil v 56. minutě Míra Máca a vykřesal jiskérku naděje. Ta ale definitivně zhasla při naší power play, kdy Jiskra vstřelila 7. branku a skóre utkání doznalo definitivní podoby.