David Čížek | | Muži

Spartak rozprášil osmi góly hradby hlubockých Rytířů

Poslední říjnová neděle přivála na náš zimní stadión soupeře z nedaleké Hluboké, proti kterému chtěli modrobílí prodloužit bodovou sérii. Utkání nám ve své premiéře skvěle moderoval Pavel Janovský.

OLH Spartak Soběslav – TJ Hluboká nad Vltavou Knights

8:4 (0:1, 3:0. 5:3)

Branky a asistence: 25. Žákovský (Hraňo), 28. O. Pánek (Punčochář), 40. Hraňo (Pánek), 43. Hraňo (Žákovský, Hák), 47. Hák, 50. Hraňo (Žákovský, Hák), 51. O. Pánek, 58. Hraňo (Žákovský, Hák) – 12. Matěj Dvořák (Hejda, Štěpán), 43. Štěpán (Matěj Dvořák), 45. Miler (Dušek), 56. Holub (Žlůva, Moudrý)

Rozhodčí: F. Svoboda – Brůha, F. Strnad
Vyloučení: 6:6, navíc Dašek (HLU) 10 minut + do konce, využití: 1:0, v oslabení: 0:0

Sestavy týmů:
OLH Spartak Soběslav: Křiklán – Punčochář, Sládek, L. Karpíšek, Smíšek, Skalický, M. Karpíšek – Hák, Žákovský, Hraňo, O. Pánek, Píha, Kučera, Točík, Máca, Šafář
TJ Hluboká nad Vltavou: Dašek (47. Havelec) – P. Bělohlav, Roman Rákosník ml., Jan Formánek, Dušek, Žlůva, Král – M. Černý, Miler, Šimek, Holub, Moudrý, Heřmánek, Matěj Dvořák, Štěpán, Hejda, Maurenz, Kantor

Komentář: Spartak se dostal do první vážnější šance hned po úvodní buly, Honza Žákovský ale Daška nepřekonal. Do šance dostala následně i Hluboká, ale Martin Křiklán byl rovněž pozorný. Hra pak sklouzla trochu do průměru, byla plná nepřesností a ani jednomu týmu se nedařilo dle představ. Branku jsme v úvodním dějství viděli jedinou, bohužel v naší svatyni, střelcem byl hlubocký Dvořák. Do druhé třetiny vstoupil náš tým dle jiných not. Trenéři udělali změny ve 2. a 3. formaci a bylo to vidět. Hra ze zpřesnila, zvýšili jsme důraz a začali se dostávat více k ohrožení Daškovy klece. Ve 25. minutě se prosadila naše první útočná formace, kdy Daška překonal střelou k levé tyči Honza Žákovský. O tři minuty později jsme už vedli. Oliver Pánek se uvolnil kličkou na osu kluziště a svižnou střelou k levé tyči nedal Daškovi šanci. Šance si ale vytvářel i tým Rytířů, v této třetině byla ale Martin Křiklán bezchybný a všechny střelecké pokusy Hluboké pochytal. To Spartaku se povedlo vstřelit gól do šatny, jeho autorem byl obávaný snajpr Martin Hraňo, který dal naší střídačce lepší výchozí pozici do závěrečného dějství. Třetí třtina pak přinesl brankové hody pro diváky, nikoliv však pro lodivody obou střídaček. Padlo celkově osm branek, gólový účet tohoto dějství začal psát ve 43. minutě hlubocký Štěpán, Spartak ale reagoval prakticky záhy, kdy mu dvoubrankoví vedení vrátil Martin Hraňo. O dvě minuty později to ale bylo zas jen o gól, Martina Křiklána překonal Miler a hluboká vycítila šanci na vyrovnání. Jejich naděje ale zmrazila naše pátá branka z hole Martina Háka, která vyhnala Daška z branky, kde ho nahradil Havelec. Toho překonal jako první střelec posledních utkání, Martin Hraňo, který přidal v 50. minutě naší 6. branku. O minutu později se vyplatilo napadání v útočném pásmu Oliveru Pánkovi, váhající obránce hostů mu namazal puk přímo na hokejku a náš forward zakončil pod víko Havelcovy klece. Hostující trenér Šulista si vzal time out, aby tým nebudil do závěrečných minut třetí třetiny. Rytířům se podařilo vstřelit 4. branku, kdy lehkou střelu trochu podcenil náš gólman a ta se od zadního mantinelu odrazila zpět před naší svatyni, kde měl nikým neatakovaný Holub snadnou práci a snížil na 7:4. Poslední slovo si vzal "pán hatttricků", který v tomto utkání přidal svůj 4. gól - povedlo se mu to v 58. minutě po parádní souhře celého útoku a tato branka definitivně podtrhla účet tohoto utkání. Spartak se s 15-ti body vyhoupl na druhé místo tabulky a za týden zajíždí na led loňského vítěze Krajské ligy, českokrumlovských Medvědů. Utkání se hraje 5.11. od 17 h.