David Čížek |

Telč hodně zlobila, Spartak těsně vyhrál

Spartak přivítal na svém ledě tým Telče, který okupuje předposlední místo tabulky. Modrobílým se zápas nepovedl dle představ, ale důležité 3 body zůstaly doma.

OLH Spartak Soběslav – SK Telč

3:2 (3:1, 0:1, 0:0)

Branky a asistence: 4. M. Kučera (O. Pánek), 9. M. Kučera (L. Karpíšek), 13. O. Pánek (Píha) – 6. Smejkal, 37. Šebesta (Berka)

Rozhodčí: Poskočil – T. Müller, Mašek.
Vyloučení: 6:4, navíc Hák (SOB) 10 minut, využití: 1:0, v oslabení: 0:1

Sestavy týmů:

OLH Spartak Soběslav: Křiklán – Punčochář, Sládek, Smíšek, L. Karpíšek, M. Karpíšek, Skalický – Hák, Žákovský, Hraňo, O. Pánek, Píha, Kučera, Šafář, Máca, Zajíc
SK Telč: Pejcl – J. Havlík, Šebesta, Prokop, Hauzar, Taras, T. Havlík – Berka, Smejkal, Bína, Lupač, Jak. Prášek, Kubát, Kotrba, Kret, Zd. Tůma

Komentář: Po skvělé první třetině, kterou jsme mohli vyhrát výraznějším rozdílem přišel "tradiční" útlum v prostředním dějství. Po neproměněném trestném střílení se začali hosté více osmělovat a Martin Křiklán měl plné ruce i nohy práce, aby nás uchránil od inkasované branky. To se mu přes veškerou snahu nepovedlo a hosté do konce třetiny snížili na 3:2. Kdo čekal, že do závěrečného dějství vstoupí jiný Spartak, byl na omylu. Domácí se nedokázali vrátit ke hře z první třetiny a pokračovali v nevýrazném výkonu, čehož ale hosté nevyužili i díky vynikajícímu Martinu Křiklánovi v naší svatyni a domácí tak uhájili těsné vedení až do závěrečné sirény.