David Čížek |

Lední hokej zasáhla smutná zpráva

Smutná zpráva zastihla soběslavské hokejisty. Ve věku 78 let zemřel Josef Pánek, dlouholetý hráč, trenér a funkcionář našeho oddílu.

S hokejem začínal v Želči. V Soběslavi hrál patnáct sezon, byl u všech vzestupů a pádů soběslavského hokeje v šedesátých a sedmdesátých létech. Hrál krajský přebor, divizi i druhou ligu, kterou pomáhal vybojovat jako kapitán družstva.
Trenérskou práci začal ještě v době své aktivní hráčské kariéry. Trénoval žáky, dorost i družstvo dospělých. Žáky dovedl poprvé v historii soběslavského hokeje do žákovské ligy, s dorostem i dospělými dokázal vyhrávat krajský přebor. Trenérské práci obětoval spoustu času, jeho krédem bylo, že hráč na trénink přijít nemusí, ale trenér tam chybět nesmí. Jako metodik oddílu předával svoje zkušenosti ostatním trenérům.
Když skončil svou trenérskou a hráčskou kariéru, cestu na zimák nezapomněl. Pravidelně sedával na tribuně se svými bývalými spoluhráči a sledoval jak si počínají jeho nástupci. Když mu to zdraví dovolilo, nikdy cestu na stadion nevynechal.
Své těžké nemoci dlouho vzdoroval, bojoval tak jak byl zvyklý ve sportu i v životě, ale svůj poslední zápas nevyhrál. Odešel do hokejové nebe, kde jak doufáme, se setká se svými bratry Petrem a Pavlem, kteří spolu s ním hráli kdysi v jednom družstvu. Naše řady opustil obětavý přítel a kamarád. 

Za oddíl ledního hokeje vyjadřujeme rodině a pozůstalým upřímnou soustrast.

Aktuální články

Hokejisté ocenili nejlepšího hráče roku 2023

V rámci pátečního sportovního plesu byli vyhlášení sportovci jednotlivých oddílů tělovýchovné jednoty Spartak a soběslavský hokej zde...

Starší žáci uzavřeli hokejovou sezónu v Soběslavi

Poslední mistrák ze všech kategorií přisoudil los kategorii starších žáků, kteří přivítali favorizovaný Meteor. Ligu staršího...

Junioři ukončili sezónu výhrou

Juniorka dnes ukončila dlouhou sezónu, ve skupině o umístění dokázali naši kluci vybojovat 1. místo, za což si zaslouží gratulaci....